Domotica gezondheidszorg

De gezondheidszorg is de laatste jaren enorm in beweging. Deze veranderingen hebben een enorme impact op de samenleving, zowel voor zorgvrager als zorgverstrekker. De zorgkosten rijzen steeds meer de pan uit. Bezuinigingen zijn nodig om deze kosten beheersbaar te houden. Dat kan bijvoorbeeld door inzet van domotica voor gezondheidszorg. Zeker bij mensen die langdurige zorg nodig hebben kan domotica in gezondheidszorg bijdragen aan een daling van de zorgkosten.

Zelfredzaamheid

De gezondheidszorg domotica is van invloed op de rol van de zorgmedewerker of mantelzorger. De technologie maakt het mogelijk om adequate verzorging op afstand te bieden, zodat de hulpverlener – bijvoorbeeld bij gebruik van beeldbellen – niet meer ter plekke hoeft te zijn. Dit spaart  reistijd. Daarnaast is gebleken dat zorg op afstand de kwaliteit van de communicatie verhoogt. De zelfredzaamheid blijft behouden of zelfs vergroot, wat door gebruikers als heel prettig wordt ervaren.

ICT

Slimme camerasystemen, beeldbellen of automatische medicatietoediening zijn slechts enkele voorbeelden van  gezondheidszorg domotica waarbij de hulpvrager veel minder afhankelijk wordt van de hulpverlener. Domotica voor gezondheidszorg levert niet alleen financiële voordelen op. Door bijvoorbeeld val- of dwaaldetectie wordt veel onnodig leed voorkomen. De gezondheidszorg profiteert ook van de ontwikkelingen op het gebied van ICT. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de kwaliteit van de communicatie op afstand. Domotica in gezondheidszorg biedt alle betrokken partijen voordeel.

Oplossing

Zoals gezegd, de mogelijkheden in domotica voor gezondheidszorg zijn legio. Op zoek naar de voor u best passende oplossing? Dan staan  de ervaren medewerkers van de Liza Group vrijblijvend voor u klaar. Wij denken in oplossingen, houden rekening met uw persoonlijke situatie. Daarnaast staan wij garant voor vakkundige installatie en  onderhoud. Aarzel dus niet en bel voor meer informatie.

Waarom Liza Group?

Liza Group houdt de ontwikkelingen op gebied van techniek nauwlettend in de gaten. Zo zijn wij telkens, met alle benodigde kennis, in staat om voor u de beste oplossing te kunnen verzorgen.
Met persoonlijk contact, op een informele manier, bieden wij professioneel advies. Wij leggen alles in begrijpbare taal uit zodat u weet hoe en waarom wij voor u die beste oplossing gaan implementeren.
Met een team van professionals verzorgen wij vervolgens het gehele installatie- en oplevering traject. Of het nu gaat om het installeren van optimale WiFi of het volledig voorzien van uw woning met de nieuwste domotica.

Heeft u vragen? Wij staan dus graag voor u klaar! Neem gerust contact met ons op.