Dwaaldetectie

Iedereen heeft recht op een veilige woonomgeving. Zeker mensen die een lichamelijke of geestelijke beperking hebben en als gevolg daarvan meer zorg vragen dan gemiddeld. Voor veel zorgverleners is het een nachtmerrie als deze mensen weglopen of verdwalen. Om ongelukken te voorkomen is dwaaldetectie een probaat middel.

Waarborg voor veiligheid

Dwaaldetectie wordt tegenwoordig vaker in de ouderenzorg toegepast, weet de Liza Group uit ervaring. Dwaaldetectie biedt verzorgenden ondersteuning en rust. Voor patiënten in zorg- of verpleeghuizen betekent installatie van een dwaaldetectiesysteem vrijheid om – binnen bepaalde grenzen – te gaan en te staan waar ze willen. Waar en wanneer iemand ergens mag komen, is van tevoren vastgelegd, waardoor dwaaldetectie een waarborg voor veiligheid is.

Spoor volgen

Ook voor mensen die lijden aan dementie is een dwaaldetectiesysteem een prima oplossing om hun zelfstandigheid te behouden en om niet teveel ingeperkt te worden in hun bewegingsvrijheid. Dwaaldetectie dementie werkt onder meer met GPS. De dementerende draagt een zender, de verzorgende kan ‘het spoor’ via bijvoorbeeld de smartphone of pc volgen. Voor beide partijen een prima uitvinding. Ook zijn er horloges op de markt die aan een smartphone gekoppeld kunnen worden, zodat nauwkeurige plaatsbepaling altijd mogelijk is. Zeker bij dwaaldetectie dementie is het belangrijk dat de internetverbinding vlekkeloos is.

De Liza Group heeft ook op dit gebied kennis van de laatste ontwikkelingen en adviseert en implementeert het door u gekozen systeem vakkundig. Uiteraard tekenen wij ook voor het onderhoud.

Waarom Liza Group?

Liza Group houdt de ontwikkelingen op gebied van techniek nauwlettend in de gaten. Zo zijn wij telkens, met alle benodigde kennis, in staat om voor u de beste oplossing te kunnen verzorgen.
Met persoonlijk contact, op een informele manier, bieden wij professioneel advies. Wij leggen alles in begrijpbare taal uit zodat u weet hoe en waarom wij voor u die beste oplossing gaan implementeren.
Met een team van professionals verzorgen wij vervolgens het gehele installatie- en oplevering traject. Of het nu gaat om het installeren van optimale WiFi of het volledig voorzien van uw woning met de nieuwste domotica.

Heeft u vragen? Wij staan dus graag voor u klaar! Neem gerust contact met ons op.